POGLEDAJTE GALERIJU

LASERSKOG GRAVIRANJA

LASERSKOG ISECANJA

 

laserske
graverske
mašine

Laserske mašine

Laserske graverske mašine - namenjene su za obradu prvenstveno nemetala - pleksiglasa, drveta, stakla, graverske plastike, papira, kartona, kože, sunđerastih materijala, stirodura, tekstila i sl. Takođe postoji i mogućnost graviranja i markiranja materijala poput aloksiranog aluminijuma.

LASERCUT 6090 LASERCUT 6090 LASERCUT 1280

Priprema za rad obavlja se u programima koji vektorski definišu predmete, poput CorelDraw-a, AutoCad-a, ArtCam-a i sl.

Laserskom tehnologijom moguće je veoma precizno graviranje složenijih oblika i crteža, kao i isecanje do najsitnijih detalja. Prednost u odnosu na CNC glodalice kada govorimo o obradi nemetala, jeste brzina graviranja i brzina i glatke ivice koje se dobijaju isecanjem, pa nema potrebe za dodatnom obradom.

U zavisnosti od vrste materijala i njegove debljine, variraju i jačina i brzina koje se podešavaju za gravuru i isecanje. Deblji i tvrđi materijali uvek se isecaju malim brzinama, a obično maksimalnom snagom.

Veličina, izgled radne površine lasera, kao i tehnički parametri razlikuju se u zavisi od potreba i njegove najčešće namene. Tako postoji model lasera manjih dimenzija predviđen najviše za izradu pečata, laser čiji je radni sto u vidu metalnih prečki namenjen prvenstveno za isecanje, model sa radnim stolom u vidu saća predviđen najviše za potrebe graviranja, ali i isecanja itd.

Laserskom tehnologijom moguće je zadovoljiti mnoge potrebe graverskih radionica, izradom pečata, natpisnih tabli, natpisnih pločica, ID bedževa, izradom unikatnih reklamnih materijala, unikatnih poklona, privezaka itd.

 

  početna I  o nama  I  proizvodi  I  sa sajma  I  kontakt  I 

Copyright (c) Masinopak.rs                                                                                                   Powered by: Skoric.net