021 2461-949

Mašine koje se koriste za termooblikovanje folija pomoću vakuma tj. za izradu blister ambalaže i za skin pakovanje.

Vakumatik 2000 x 1000

Vakumatik 2000 x 1000

Vakumatik B3

Vakumatik B4

Savremena tehnologija pakovanja SKIN I BLISTER ima mnoge prednosti u odnosu na klasično pakovanje u kartonske kutije i plastične vrećice. Proizvodi su hermetički zatvoreni i tako potpuno zaštićeni od oštećenja koja mogu biti izazvana dodirom, prašinom, korozijom, isparavanjem itd. Providna folija omogućava bolju vizualizaciju proizvoda na prodajnom mestu. Siguran transport, brzo i lako skladištenje u prodavnicama i magacinima, omogućava uštedu u vremenu i prostoru.

Ovaj način ambalažiranja pogodan je za mnoge industrijske proizvode: mašinske delove,auto delove, elektroopremu, hemijske, farmaceutske i kozmetičke proizvode, robu široke potrošnje kao što je: pozamenterija, bižuterija, prehrambeni proizvodi i sl. Većina predmeta može da se pakuje jednostavnim, praktičnijm i jeftinim SKIN postupkom. Za njega se koristi PVC SKINPAK folija u kombinaciji sa perforiranim i termolakiranim kartonom. Samo mali broj proizvoda nije pogodan za SKIN-pak , pa se za njih koristi prikladnija varijanta poznata kao BLISTER. Za proizvodnju blister kutijica najpogodnije su tvrda PVC, PE, PP, ABS folije.

Mašina za izradu skin ili blister pakovanja sa ručnom ili automatskom kontrolom vakumiranja

Vakumatik B2

Vakumatik B2

Vakumatik B2

Vakumatik B2

Karakteristično za SKIN pakovanje jeste da se predmeti ređaju na uloženi karton, a nakon zagrevanja se termoplastična folija uz pomoć vakuma obavija oko predmeta i lepi se za karton. BLISTER postupak podrazumeva termooblikovanje pomoću alata. Zagrejana folija poprima oblik uloženog alata i tako nastaje kutija u koju se ulaže predmet.

Vakumatik mašine se izrađuju u varijanti ručne ili automatske kontrole procesa termovakumiranja. Povlačenje folije može biti ručno ili automatsko. U dopunsku opremu spadaju: gornji cilindar, skin sto, vodeno hlađenje alata ili radnog stola. Standardne dimenzije radnog stola su B2 (700×500) i B3 (500×350). Pored standardnih veličina radnog stola mogu se izraditi i mašine sa specijalnim dimenzijama radnog stola..

O Mašinopak-u

Firma Mašinopak osnovana je 1986. godine u Sremskoj Kamenici, sa osnovnom delatnošću proizvodnjom mašina za skin i blister pakovanje.